zondag 19 oktober 2014

Gij ziet maar !!!

Gisteren 27 graden. Even buiten Le Crotoy  neergestreken op het strand van de Baai van de Somme. Extreem laag water waardoor er een waddengebied ontstaat van kilometers. Zand, zand en zand, met hier en daar een kleine mui er tussen. Aan de overkant het gehuchtje Le Hourdel en links de contouren van St. Valery sur Somme.
Warm, zacht windje, blauwe lucht met witte vegen, weinig mensen.
Chris en Iona maken een ommetje op het immense wad.
Achter mij komt een echtpaar een zandpad afgelopen, richting strand. Zij praten druk, niet met elkaar maar tegen elkaar blijkt al duidelijk, en ze praten Vlaams.
De vrouw heeft letterlijk en figuurlijk de broek aan. Zij geeft in fors tempo de route aan die zij wil lopen, De man sputtert wat tegen, wijst de andere richting van het wad uit en gebaart met zijn  camera dat hij wat fotoos wil maken. Een paar maar, hoor ik hem bijna onderdanig zeggen.
Die kant op wijst de dame en loopt van de man weg, kijkt niet om.
De man blijft eerst roerloos staan, dan heft hij beide armen in de lucht: Marieke, toe nou ... roept hij in haar richting.
Zijn jammerklacht bereikt haar ondanks de afstand, al doorlopend schreeuwt zij terug: Gij ziet maar !! En door gaat haar tempo.
De man kijkt wat radeloos om zich heen, dan richt zijn blik zich op de eindeloos lijkende verte. Daar ligt de oceaan, daar komt straks het hoge water vandaan .... in razend tempo ...
Ik zie hem denken, ik hoor hem bijna denken.

5 opmerkingen:

kunstminnares zei

Hij moet gewoon zijn foto's gaan maken en daar alle tijd voor nemen.
Een foto bij jouw wandeling lijkt me ook wel wat;-)

simon korving zei

klopt, en die vrouw in het wad laten verdwijnen ;) aantal weken geleden fotoos van het wad op FB geplaatst

DagEnDauw (Dauw) zei

Ai marieke, marieke ...
;-)

simon korving zei

.... verzwolgen .... allmost ;)

martin zei

Je zou met zo'n kwast doro eht leven gaan die van iedere zeehond, zilverreiger, verwaarloosd bootje, mooie vorm in het zand, pierenpoep, grillige steen, typisch oudje, Nederlandse schilder in residence etc etc. een foto wil maken en dan ook nog een paar, zou jij dan geen broek en kuierlatten aantrekken?