zondag 20 april 2014

Leven in Frankrijk : Paasdepressie

Vorige week enkele dagen met kunstvrienden in Le Tréport doorgebracht. Geschilderd, gefilosofeerd, borden vis verorberd en vele lege flessen naar de glasbak gebracht. Alles voorzien van knijterwitte krijtrotsen, strak blauwe luchten en een dito groene zee, af en doorklieft door een thuiskerende vissersboot.
Daarnaast was het rokjes- en t.shirtenweer. Ach hoe mooi was dat alles.
Dan komt de Pasen. Jezus door zijn beste vriend verraden. Op 'goede' vrijdag aan een kruis gespijkerd, stille zaterdag in een spelonk. En dan moet je ineens Vrolijk Pasen vieren.
Dat kan toch niet ? vroeg ik mij af, en ... het klopt. Het klopt nog steeds niet.
Vannacht hoosbuien, zwiepende bomen, bruin geworden bloesems. De houtkachel wil niet trekken, lampje boven de keukentafel kapot, het is meer dan ochtendfris, de barometer is wel een kwart gezakt. Het vrolijke nichtje van de buurvrouw zoekt, nu zij 16 jaar is, geen paaseieren meer. Van de Matheus passion raak je na ruim een uur ook niet meer opgewonden.
De reclamefolders van de supermarkten liggen in de prullenbak. Niks eitjes, zalm, notenkazen, tournedozen.
Want
Het heeft de regering behaagt mij twee maanden geen AOW te verstrekken. We hadden nog wat brood van afgelopen week, opgepiept gaat het best wel, en elk een half eitje ...
Boven de heuvels zie ik nog meer donkergrijze wolken aankomen. Iona verdomt het om naar buiten te gaan.
Jezus ... was het nog maar vorige week.

5 opmerkingen:

Cilia zei

Ooo... Simon, wat een ellende. Hier in het noorden, van Nederland, een stralende zonnige dag. En dan ook nog geen lekker vers paasbrood en paaseieren, pfff...

Fijn trouwens dat je weer wat vaker schrijft, leuk om te lezen en eh... het komt vast allemaal wel weer goed daar bij jullie. Kop op...

Vriendelijke paasgroet,
Cilia

Annette zei

Logisch Simon dat je daar een depressie van krijgt.

Het is hier gewoon heet!

En gelukkig nog 10 euro voor twee dagen.

Hoop dat er een oplossing komt!

blutch1 zei

Ach Simon, je hebt de tuin nog en als je er af en toe een verdwaald konijn bij pakt kom je die twee maanden nog wel door.

Marthy zei

Ja, Simon, effe in Nederland en daar is het heerlijk weer geweest vandaag, warm zelfs. Maar wat die AOW betreft lijd ik met je mee. Eind februari 65 jaar geworden en nu nog geen AOW moge ontvangen. Gelukkig worden we morgen bij onze kinderen verwacht op het eten.

simon korving zei

Vandaag brocante in ons dorp; heb vanochtend alles geinstalleerd en pas nu thuis op de hond. Wordt telefonisch van de verkoopresultaten op de hoogte gehouden.
het wordt een flinke entrecote vanavond ;-)))