woensdag 31 juli 2013

Leven in Frankrijk: Aller avec cette banane

Vanmorgen kwam Serge vijf kuub hout brengen. Reed met zijn tractor een paar keer heen en weer en flikkerde dan de boomstammen op de cour. Dat waren dan de enige momenten dat er iets van een glimlach op zijn gezicht verscheen. Toen hij klaar was dronken we samen aan de keukentafel een pilsje en ik rekende af. Hij is een jaar of veertig, al bijna  grijs, grauwe trekken, somber zware stem en praat ook nog binnensmonds. Hij vindt het nu veel te heet, de winter was veel te koud, zijn werk in de fabriek is te zwaar, zijn vrouw is ziekelijk en zijn zoon is gisteren met zijn motor gevallen.
Hij pakt het geld op, bedankt, gromt een groet en start zijn tractor die een zelfde geluid als zijn baas maakt.

Even later komt oude buurvrouw Jeanne met een krop sla. Zij sjokt nog meer dan voorheen, gebogen en tilt nauwelijks haar voeten op. Het gaat nu wel weer een beetje zegt ze en gaat op een keukenstoel zitten. Zij wrijft over haar knien. Ze doen nog steeds zeer van de val van vorige week. Gelukkig is er niets gebroken, zegt ze voor de zoveelste keer. Anders was alles veel erger geweest. Ze wacht geen reactie af en staat krakend op, of was dat de stoel? Ze schuifelt de cour over, het grind knerpt onder haar pantoffels.

Waar ik de pest aan heb zijn overhemden waarvan het onderste knoopsgat horizontaal zit, welke gek heeft dat nou weer verzonnen.
Chris heeft een potje gel voor heur haar gekocht. Voor een 'net uit je bed look' ..... Dus eerst je haar borstelen en dan dat spul erin .....de wereld is volslagen gek geworden.

Na vier maanden voel ik de behoefte aan een zwaar shaggie weer opkomen. M'n kaken krampen een beetje en ik voel een speekselexplosie in mijn mond.
Ik loop naar m'n atelier en ga schilderen.
Mij hoor je nergens meer over .... gaan met die banaan is mijn motto!


4 opmerkingen:

blutch1 zei

Je zou bijna zeggen dat er een mineurstemming heerst. Hangt er in de kroeg nog zo'n bordje: protections des mineurs?
Weghalen dat ding, laat het alegro tot u komen.

kuifjesimon zei

Blutch: en verhindert ze niet ;-))

Herman zei

Laat ik nou pas tot aankoop van een overhemd besluiten nadat ik heb vastgesteld dat het onderste knoopsgat horizontaal is uitgevoerd. Zo hoort het immers!

kuifjesimon zei

Herman: na eerst een tiental knopen verticaal dan in ene horizontaal; da ken toch nie goe wezen !!