dinsdag 23 april 2013

Leven in Frankrijk : Lekker vrolijk

Net als in Nederland zit de brievenbus soms vol met folders. Supermarkten, bouwmarkten, prullenwinkels. Ja/nee stickers kennen ze hier niet. Maar er wordt niet bezorgd als het hek dicht en de auto afwezig is.
Ik kijk ze altijd wel even door. Koopjes, hebbedingetjes, maar bovenal gereedschap voor in huis en voor de tuin, moestuin.
Niet dat ik handig ben. Ik vind het gewoon mooi, maar koop het niet. Stel je voor twee linkerhanden met een zaagmachine. Een grondfrees voor de tuin ... laat maar zitten. Daar is de tuin veel te klein voor.
De folders staan nu vol met tuingereedschap, schuttingen, op afstand bedienbare hekken en poorten, de mooiste plavuizen, partytenten, parasols met lampjes erin, vuurkorven en meer van die ongein.
Het mooiste zijn de aanbiedingen van bankstellen. Pardon ... loungesets.
Voor duizend euro mag je dat gewoon buiten laten staan. Niet zo verwonderlijk, 't is van plastic wat op gevlochten rotan moet lijken.
En wat er nog mooier aan is, is dat het bankstel gezellig grijs van kleur is. Nee, daar wordt je lente-vrolijk van. Zeker nu het weer ook al elke dag grijs is.
Daar heeft die mevrouw op het bankstel van de folder geen last van. Kortgerokt ligt zij languit op een van de banken, de zonnenbril in haar haar, dat hoort namelijk zo. Ze is alleen. Haar man zal wel werken en de kindertjes op school.
Even een moment voor jezelf, op je grijze bankstel, lekker loungen, of chillen.
Op de salontafel, ook grijs, staat een fles in een koeling. Zal wel prosecco zijn, anders kun je niet chillen, las ik laatst in een trendy damesblad. Op een bord liggen wat roze dingen. Als ik goed kijk lijkt het wel op sushi. Ja hoor het plaatsje is compleet. Eh ... die mevrouw voldoet aan het beeld, de tuin, haar man en de kindertjes ook wel denk ik.
Maar bovenal het grijze bankstel. Oh la mevrouw komt overeind en pakt een boek.
Ik kan de titel niet goed lezen, ik zie alleen het woord: grijs.

10 opmerkingen:

elly schuurman zei

no doubt 50 tinten.

kuifjesimon zei

Elly: zou je denken ? ;-)))

elly schuurman zei

yep.

kuifjesimon zei

Dan duik ik de zon weer in ;-))

Anoniem zei

Simon, ik neem aan dat je dat verdervelijke boek niet hebt gelezen, vrouwenporno ;-). Zie de gruwelijke recenties en huiver.

Groet van A & M, ook aan Ch.

Rosa Pluimhaar zei

Is de maatschappelijke standaard grijs? Goh nu je het zegt. Dat maakt 't meteen een filosofisch stukje.

Marthy zei

Hé Simon, ik heb het nog steeds niet gelezen. Zou het moeten, ik bedoel, mis ik wat???

kuifjesimon zei

Ha A&M: nee, nee, niet gelezen, alleen van horen zeggen; groet retour !!

kuifjesimon zei

Rosa: alle tuinen zijn grijs en dat komt niet door het weer !!

kuifjesimon zei

Marthy: de grootste lezer is de versnipperaar ;-))