maandag 7 mei 2012

Leven in Frankrijk : Arme kinderen

Retourtje Nederland. Vaste prik is een stop halverwege Belgie, in Nazareth. Niet om godsdienstige overwegingen, maar voor het strekken der benen, een broodje, een sigaretje, een plasje.
Oei, wat was het er druk afgelopen weekend. Het parkeerterrein telde veel nederlandse auto's, huiswaarts ging het, einde van een vakantie. Volgepakte auto's. Bagage tot aan het dak, kinderen op de achterbank. Ouders, Bijenkorf-casual. Moeders buigend over de achterbank, vaders controleren een zwarte doos op het dak, schone luiers, benzinestation voor lekkende magnums en verse chips.
We gaan weer zei de moeder. Gejank bij het vasthaken in de kinderstoeltjes, een hard 'nee' bij het: ik zat net daar. Effe wachten, zei de moeder tegen haar nors kijkende man. Welk filmpje willen jullie nu zien?
Met een afstandsbediening in haar hand stond zij buiten de auto. In haar hoofdsteun en die van haar man flitsen kleurrijke beelden voorbij. Aan de ene kant TikTak en aan de andere kant een andere tekenfilm. Die heb ik al gezien klonk het jammerend. Kwasi geduldig werd weer op allerlei knoppen gedrukt. Er viel een ijsje op de achterbank en daarna op de grond. Nou! klonk het hard vanaf de bestuurdersstoel, terwijl de motor werd gestart. Je ziet toch dat ik bezig ben! was snerpende reactie. Ja die, klonk het uit een kinderstemmetje. Het smeltende ijsje werd vergeten, een portier werd iets te hard dicht gegooid.
Daar gingen ze, in één keer door naar huis. De man en de vrouw keken recht vooruit, net als de kinderen, maar die glimlachten een beetje.

18 opmerkingen:

Jasmijn zei

Ben je net in Nazareth, zegt de moeder: kom we gaan weer, vertrouwd hoort hij de echo van zijn eigen moeder. Alles komt goed.

kuifjesimon zei

Dan zal de moeder wel Maria heten ;-))

Maccie zei

Zo heerlijk ontspannend, even er tussen uit...

kuifjesimon zei

De kinderen, de ouders, zijn blij als morgen alles weer normaal is ;-)))

elly schuurman zei

Doet altijd zóó goed, zo´n weekendje weg! T was héérlijk zeggen ze dan bij thuiskomst, we zijn hélemaal bijgekomen. Yeah right. en ik spreek uit ervaring.

Zilvertje. zei

Mooi verteld. Ja, het is heel erg als je ouders zo snel als maar kan van A naar B willen brrrrrrrrrrrrr, ja, arme kinderen.

En zo ongezond.

kuifjesimon zei

Elly: gelukkig hebben we/ze de foto's nog ;-)))

kuifjesimon zei

Zilver: Hoe warm het was en hoe ver ....

ramireziblog zei

Kinderen zijn hartstikke leuk, maar ook wel lekker als ze wat groter worden...

Anoniem zei

In een ruk naar Hollande?

Groet, Reine jRagolo

kuifjesimon zei

Reine: naar La Hollande ;-))

kuifjesimon zei

Rami: zo ist maar net, nu de ouders nog ;-))

fulps zei

Kinderen moeten natuurlijk zoet gehouden worden met filmpjes en dergelijke, ze zouden eens gedachten kunnen gaan ontwikkelen.

kuifjesimon zei

Fulps: en vragen kunnen stellen aan pa en ma waarom ze zo gezellig kijken ;-))))))))

appelvrouw zei

Lekker vakantie met het hele gezin.
Die ouders zijn ook arm. Maar als ik er aan denk dat wij vroeger moesten zingen om mijn vader wakker te houden... dan maar liever jengelende kinderen achter een filmpje.
Zelf was ik naar Denemarken, een stuk rustiger op de terugweg!

kuifjesimon zei

Appeltje: en ... we gaan nog niet naar huis ;-))

Blutch1 zei

Ja, gezellig zo'n vakantie. Je moet er thuis wel van bijkomen.

kuifjesimon zei

Blutch: op zondag gestrest naar huis en maandag weer aan het werk.
Hoe was 't vragen de collega's ;-))