dinsdag 6 september 2011

Leven in Frankrijk : Bejaarde sokken

Een beetje stadje hier in de buurt heeft een aantal kroegen. Bijna al die kroegen zijn naast drank- ook gokpaleizen. Krasloten, paardenraces en dat soort dingen. De scores zijn te zien op een groot tv.scherm wat dan ergens in een hoek hangt.
Al 's morgensvroeg de eerste neut genuttigd wordt, wordt er ook gelijk gekrast. Dat gaat zo de hele dag door. Brassen en krassen.
Het was laatste op een zaterdagmiddag dat er een bejaard echtpaar binnen kwam. Zo op het oog netjes opgedoft kwa haren en kleren. Ze schuifelden naar een tafeltje. Bekenden waren het want de barmevrouw zetten voor hem een bier neer en voor haar een rosé en een bakje pinda's. De oude baas nipte, stond op, liep naar de bar en kocht twee loten. Op de terugweg pikte hij, bijna ongezien, van een leeg tafeltje een half bakje pinda's mee.
Ze dronken en ze krasten. Er kwamen nieuwe glazen, nieuwe loten en nieuwe pinda's.
Het permanentje van de oude dame begon wat uit te zakken, de man had een druppel aan zijn neus die hij zo nu en dan nogal luid 'ophaalde'.
Onder de tafel wiebelde hij met zijn benen, iets te hard, een schoen schoot uit en liet een totaal versleten sok met een groot gat zien.
Toen hij even later opstond om naar het toilet te gaan, merkte hij de koude van de plavuizen aan zijn half blote voet. Hij keek er naar en haalde zijn schouders op.
Toen hij terug kwam namen ze nog een rondje. Geen loten meer, de knip was kennelijk leeg.

7 opmerkingen:

de Stripman zei

Tragisch. Na het overlijden van mijn schoonmoeder bleek ze aan verschillende loterijen mee te doen. Het heeft maanden geduurd voor we ze allemaal definitief hadden afgezegd...

kuifjesimon zei

Inderdaad Jan, een tragische 'hobby'.
Overigens is het weblog waar jij op reageert helemaal verdwenen van de OBA-lijst ..... strange.

martin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
martin zei

En de Kuif kijkt. Kijkt en registeert. En alles gaat in het grote boek.

kuifjesimon zei

Martin: kijken en verwonderen, het mooiste wat er is ;-)

kuifjesimon zei

Martin: leuk je reactie; vreemd echter dat ik dit blog niet terug vind op de OBA-lijst !!!

de Stripman zei

@kuifjesimon - Van OBA heb ik geen verstand. Ik mis wel het OBA-logo op je blog...